marți, 25 octombrie 2011

Moment crucial sau meditaţia zâmbetului poate începe

Psih Eusebiu TIHAN

Ca psiholog şi terapeut în medicina complementară m-am gândit la viaţa politică şi forţele de pe scena actuală a României.
În mare, şi pe arena politică fenomenele se desfăşoară ca în fizică şi anume există mase, energii, forţe conducătoare, forţe de schimbare, forţe conservatoare, guvernanţi şi guvernaţi etc.
În acupunctura structurată de Prof Park Jae Woo, medic corean, acesta face vorbire despre următoarele forţe : o forţă care trage şi una care se opune, o forţă care ne place şi una care ne doare
În afară de aceste două tipuri de forțe mai există o forţă, care nici nu trage sau împinge doar stă linistita, se mută doar în sus sau jos şi rămâne aşa cum este prin natura sa, place sau doare dar rămâne fără nici un efect. Aceasta este forța care menține echilibrul între două forţe diferite sau vizavi de lucruri în cele din urmă neutralizând situația. Prin urmare, este cunoscut ca forţa Neutro.
Hetero și Homo sunt terminologii utilizate de către Prof. Park pentru a desemna forţa care introduce schimbarea respectiv forţa care se opune schimbării.
Pentru România am selectat câteva partide şi anume cele membre ale coaliţiei U.S.L.:
Partidul Naţional Liberal care are ca şi simbol o săgeată orientată în sus. Acest partid consider că este forţa schimbării adică forţa Hetero (He). Hetero-Atom(i) este forța fundamentală de schimbare. Acesta are capacitatea de a schimba chiar şi fenomene echilibrate în orice împrejurare. Forţa Hetero este responsabilă pentru creştere, extindere, înmulţire etc. Ea aduce separarea care va conduce la independenţa ajutând nou născutul pentru a veni în această lume. Din punct de vedere al teoriei Yin-Yang, Hetero este forța fundamentală pentru a produce fenomene Yang. Yang este conceptul de instinct şi fundamentalitate Hetero. Într-un triunghi al fortelor, Hetero este simbolizată la dreapta.
Chiar dacă există un partid ce conţine conceptul conservator consider că forţa conservatoare este Partidul Social Democrat. Aşadar este forţa Homo (Ho), a rezistenţei, se opune la orice. Homo este forța care reduce viteza activităţii forţei Hetero. Acesta are capacitatea de a păstra, de a conserva orice modificare într-un mod necondiţionat. O altă intenție a forţei Homo este - să se întoarcă înapoi la punctul original. Vrea să păstreze similaritatea la toate nivelele de existenţa pentru o perioadă nelimitată de timp, astfel încât să ne poată ţine uniţi în viitor. Homo nu are nici instinctul sau intenția de modificare.
Homo este forța de nu lăsa nimic pentru a fi schimbat. Homo este forța de reacție de limitare a activităților lui Hetero. În acest scop Homo a ieşit în această lume împotriva lui Hetero. Prin natura sa vrea să rămână în liniştea lumii zero. Homo este întârzierea și stagnarea forţei, deci viteza progresivă va fi încetinită, ar fi intervenit în dezvoltare şi uneori ar fi cauzat regresia.
De acea forţa homo este simbolizată în triunghi la stânga.
Partidul Conservator este forţa Neutro (Ne), forţa care vrea să împace, să echilibreze. Neutro este forţa cea mai considerabilă şi responsabilă care armonizează situația pentru menţinerea în lume a unei stări stabile. Instinctul forţei Neutro este de a menţine armonie.
Neutro protejează cu echitate şi justiţie; Neutro prevede libertatea ordonată; Neutro este o forță încurajatoare; Neutro promovează independenţă şi autonomie; Neutro este o forță eficientă şi economică; Neutro oferă pace, confort şi satisfacţie; Neutro promovează moralitatea

Observăm în desen un concept suplimentar şi anume forţa Neuto.
În afară de cele trei forţe amintite şi anume Hetero, Homo și Neutro; există o forță cu mult mai multă importanţă în această lume, fără de care nici un singur proces nu este complet. Această forţă este numită ca forță Neuto. În alte lume putem spune, dacă Hetero & Homo sunt forțele în echilibru reciproc şi conduce la forţa rezultantă Neutro, atunci ar trebui să existe unele forţe care echilibrează forţa Neutro pentru a realiza această lume plină de zâmbet.
Neutro este forța care asigură dezvoltarea deplină şi realizarea tuturor fiinţelor. Ideea de bază a forţei Neutro este de a asigura interdependență, protejarea și conservarea tuturor fiinţelor.
Neutro este o forţă capabilă de a găsi cea mai bună soluție în orice situaţie dificilă în timp şi are cea mai mare măsură de utilizare a proprietăţilor fiecăruia dintre Neutro, Hetero și Homo.
Atunci, cine este forţa Neuto în schema noastră ?
În această zi de 25 Octombrie se aniversează Ziua armatei române şi ziua majestăţii sale regele Mihai I.
În fiecare an, pe 25 octombrie se sărbătorește Ziua Armatei, aniversân¬du-se victoria finală pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupaţia horthystă (25 octombrie 1944). Sărbătorirea Zilei Armatei Române este stipulată de Decretul nr. 381 din 1959
Cu această ocazie Dl Traian Băsescu, dna Roberta Anastase, premierul Boc etc au alte treburi pe alte meleaguri.
Dragii mei, să nu credeţi că ei şi-au ales să plece. Au ei oare liber arbitru? Prin aceasta decizie a lor de a se depărta de eveniment lucrurile au fost spuse. Piesa mutată a fost jucată !
Energia regelui Mihai I se pare că a aliniat forţele hetero-homo-neutro. Neuto (No) este o forţă rezonabilă şi practică, născută ca o nouă forţă fundamentală în momentul când sunt integrate Hetero, Homo și Neuto. Prin urmare, Neuto este o forță de armonizare; o forță neutră prin natura sa care transmite potenţialul Marelui Creator în planul realităţii.
Norocul acestui popor este cu regele Mihai I că în această zi ne vizitează atâtea familii regale, venerabili în funcţiile şi demnităţile domniilor lor.
Neuto este forța naturală fundamentală. Are concepţia de Zero şi infinit în acelaşi timp. Neuto este forța care se află între marginea aceastei lumi şi lumea Zero. În lumea Zero nu există nici o modificare, nici o divizare şi nici o scară de timp.
Neuto menţine o poziţie transcendentă şi permite curgerea naturală fără intervenţie artificială.

Aceasta este Teoria Triorigini fundamentată de prof Park Jae Woo.





În încheiere vă propun un poem, Meditaţia zâmbetului scris de prof Park Jae Woo:

Zâmbeşte în mintea ta
Şi apoi vei începe să vezi într-un mod minunat
Cât de minunate sunt lucrurile din jurul tău
Vei simţi că eşti bine venit
Cu sărbătoare şi zâmbet
Atunci când tu vei răspunde cu un zâmbet deplin.

În mod natural mintea ta este deschisă
Şi poţi simţi că ai un zâmbet pur.

Împreună cu zâmbetul tău
Care este întotdeauna în sufletul tău
Deschide-te către această lume de zâmbet minunat

Şi atunci Meditaţia zâmbetului poate începe