marți, 21 februarie 2012

BULETIN DE ANALIZA GINECOLOGICĂ

Coeficientul de vaginita
Vaginita reprezinta o inflamatie a mucoasei vaginale precum si a tesutului conjunctiv submucos, fiind o afectiune frecventa la paciente. Vaginul femeii sanatoase are o functie naturala de aparare impotriva agentilor patogeni, datorita caracteristicilor anatomice si biochimice ale vaginului. Atunci când functia de aparare a vaginului este redusa, agentii patogeni pătrund cu usurinta, provocând vaginita. Fetele aflate înainte de vârsta ciclului menstrual si femeile postmenopauzale sunt mai predispuse la infectii decât femeile pubere sau in perioada fertila, datorită secreţiei scazute de estrogen care face ca epiteliul vaginal sa fie subtire si cu un continut intracelular de glicogen scăzut. Ph-ul vaginal este de aproximativ 7.

Coeficientul BIP (boala inflamatorie pelvina)
Sistemul reproductiv feminin prezinta in mod normal o functie naturala de aparare, asfel rezistând impotriva invaziilor bacteriene. BIP survine atunci când imunitatea organismului scade din diverse motive si este permis accesul bacteriilor prin canalul uterin in cavitatea pelvina, provocând asfel inflamatii ale peritoneului, hiperemie pelvina, iar inflamatia cronica poate conduce chiar la aparitia de tesut cicatricial. Formele cronica severe pot duce la hernie abdominala, dureri abdominale precum si intensificarea durerilor menstruale si la contactul sexual.

Coeficient de anexita
In aparatul reproductiv feminin, conductul ovarian este o anexă a uterului. Anexita reprezinta inflamarea ovarului respectiv a conductului ovarian. Deseori, datorita învecinării, se confundă cu inflamarea cavitatii peritoneala numita peritonita, si sunt dificil de diferentiat. Acestea pot coexista si se influenta reciproc.

Coeficient de cervicita
Cervicita este o boala comuna la femeile de vârsta fertila, putând fi acuta sau cronica. Se manifestă prin leucoree care poate deveni din mucilaginoasa chiar purulenta. Principala cauză a cervicitei este stimularea cronică, mecanică, pe termen lung, a vaselor capilare.

Coeficientul de chist ovarian
Chisturile ovariente sunt tumori ovariene care apar în general la femeile cu vârste intre 20 -50 de ani si se manifesta prin dureri in abdomenul inferior, leucoree, miros menstrual neobişnuit iar uneori se simte o masă solidă, nedureroasă în abdomenul inferior. Acesta poate deveni dureros la contact sexual iar dacă afectează secreţia de hormoni sexuali, pot apărea hemoragii vaginale anormale, cresterea părului corporal si alte simptome.