marți, 22 septembrie 2009

GIUVAERUL PALATULUI (12)>Dr Jang Deok

Profil: (Dr) Jang Deok
Actriţa: Kim Yeo Jin (Kim Yuh Jin)
comentariu: Eusebiu Tihan (www.tihan-asociatii.ro)


Dr Jang Deok este un personaj foarte important în serialul TV: Dae Jang Geum.

Ea este fiica unei familii chungin ce şi-a pierdut respectul faţă de guvern datorită uciderii mamei sale în timpul regimului Yeonsangun. Regele a dorit ca mama lui Jang Deok să îi devină dansatoare dar aceasta era deja căsătorită şi a refuzat, ajungând să se sinucidă dându-şi seama că nu are scăpare. Deznădăjduit din cauza acestei situaţii, tatăl lui Jang Deok se sinucide la rândul său. Astfel, familia a fost acuzată de manifestare a nerespectului faţă de rege, şi ca urmare toate proprietăţile au fost confiscate iar unica fiică, Jang Deok a devenit o sclavă guvernamentală.

Atunci când a crescut Jang Deok şi-a recăpătat statutul devenind medic.

Atunci când Jang Geum a fost exilată în insula Jeju ca şi sclav al guvernului, Jang-deok este deja medic al districtului Jeju. Jang-deok o apreciază pe Jang-geum şi acceptă să îi devină profesor de medicină.

Atunci când Jang-geum revine la palat, Jang-deok o însoţeşte în Han-yang şi îşi deschide propria-i clinică în oraş.

dr Jang-Deok este o persoană cu demnitate, o foarte bună profesionistă, şi observăm că pe măsura derulării serialului îşi dezvălui candoarea, umanitatea, dăruirea faţă de oameni. Nu ezită să meargă în satele afectate de boli contagioase pentru a o ajuta în mod direct pe Jang Geum şi astfel întreaga populaţie afectată. Prin stilul său de lucru şi diversitatea problematicii, dr Jang-deok este de fapt un medic de urgenţă.


Un comentariu:

  1. o superprofesionista. Jang Geum a avut noroc cu ea. Dyeu a scos-o in cale. Tot raul spre bine. Din suferinta unora apare binele omenirii.
    Samuraiul asfintitului.

    RăspundețiȘtergere