joi, 3 septembrie 2009

Seminarii Taiji Quan stilul Chen traditional - Octombrie

TAIJI TRADITIONAL STILUL CHEN
9-11 OCTOMBRIE 2009
BUCURESTI


Dragi practicanti ai taiji quan-ului.
Suntem bucurosi sa va invitam la seminarul de Taiji Quan traditional stilul Chen.
Maestrul Florin Szondi ne va dezvalui valoarea holistica si aplicabilitatea Taiji Quan-ului traditional ca stil martial conceput cu sute de ani in urma in China
Fondatorul acestui stil, Marele Maestru Chen Wangting, a fost primul care a combinat metodele stravehi de sanatate DAOYIN (conducerea energiei) si TUNA (absorbtia si proiectia energiei) cu executia constient dirijata a miscarii creând aceasta arta martiala. Urmându-i lui, discipolii au transmis de la inima la inima Taiji Quan-ul, păstrându-i cu grija autenticitatea pâna in zilele noastre. Aveti acum oportunitatea de a invata direct de la unul dintre acei reprezentanti oficiali ai familiei CHEN, care este prof. Florin Szondi.

Maestrul Florin Szondi

“Maestrul Szondi este un performant prin natura sa. El are o experienta practica si pedagogica ce depaseste 35 de ani. Activitatea competitionala din Europa si USA i-a adus recunoasterea nationala si internationala. Cele peste 500 de medalii obtinute impreuna cu studentii sai si numeroasele titluri de Grand Champion in stilurile interne si externe il recomanda ca pe un cautator al calitatii si un creator de valori.” – Master 10 dan Karate, Joe Williams

Prof. Florin Szondi deţine Titlul de Maestru al Sporturilor in Artele Martiale acordat de Ministerul Tineretului si Sportului din Romania si numeroase premii in galele internationale Hall of Fame din USA.
In anul 2005, Prof. Szondi devine oficial discipol al marelui maestru ZHU TIANCAI, unul din cei patru arhati al stilului Chen Taiji, a 19-a generatie a liniei Familiei Chen. Sub indrumarea directa a acestuia, Florin Szondi aprofundeaza forma traditionala a artei martiale interne taiji quan si devine un continuator activ al stilului CHEN. El este unul din cei considerati a fi a 20-a generatie de reprezentanti ai liniei Chen.

“Maestrul Florin Szondi este unul dintre profesorii care stie sa integreze experienta acumulata ca sportiv si antrenor de inalta performanta in practica traditionala a artelor martiale chinezesti. Metoda sa de predare este completa, analitica, accesibila si multidimensionala. El este unul dintre invatatorii ce inspira si indruma cu caldura si sensibilitate spre initierea spirituala si profunzimea cunoasterii. Profesionalismul si onestitatea sa creeaza acel camp de rezonanta sufleteasca pe care il întâlnesti numai la indrumatorii cu har” - Ing.Gabriel Velasquez

În prezent Prof. Szondi îşi desfăsoara activitatea in SUA, in cadrul institutului sau de arte martiale si fitness din Hollywood Florida si Atlanta Georgia si organizeaza stagii si seminarii in SUA si UE.


PROGRAMUL SI LOCUL SEMINARULUI

Locul de desfasurare: Complexul National LIA MANOLIU Bucuresti
Sala de Arte Martiale din baza sportiva de natatie si atletism.
Acces din str. Maior Coravu

IN CELE TREI ZILE DE SEMINAR VETI INVATA SI PRACTICA TEHNICILE PRIMULUI NIVEL DE INSTRUIRE AL PROGRAMEI OFICIALE A FAMILIEI CHEN.
TOTI PARTICIPANTII VOR OBTINE CERTIFICATE DE PARTICIPARE

VINERI 5.00 – 8.OO PM
Introducere: istoricul si evolutia Taiji Quan-ului, stilul Chen. Principii teoretice si practice de baza specifice stilului Chen.
Introducere in QI GONG ca metoda integrativa in practica Taiji Quan: respiratie si coordonarea motrica , WUJI ca metoda de unificare a corpului, mintii si spiritului.

SAMBATA 9.00 – 12.00 AM; 2.OO – 5.OO PM
9:00 – 12:00AM: DAOYIN TUNA (SHI BA GONG FA)
Invatarea celor opt exercitii QiGong metoda Chen
Invatarea sistemului CHAN SSU GONG - Silk Reeling exercise
2:00 – 5:00PM: SHI SAN SHI
Invatarea celor 13 posturi (forme), taolu conceput pentru a crea o baza solida si corecta de invatare a continutului stilului traditional Chen.
DUMINICA 9.00 -12.OO AM; 2.00 – 5.OO PM
9:00 – 12:00AM: Finalizarea invatarii si consolidarea Taolu-ului de baza: 13 forme (SHI SAN SHI)
2:00 – 5:00PM: Repetarea intregului continut tehnic al seminarului.

Pret:
- persoanele care participa prima data : 40 Euro
- participare pentru consolidare : 20 Euro

2. Seminar Constanta Initiere (Nivel I Qigong, Chan Si Gong, SHI SAN SHI)
Perioada: 16-18 octombrie
Pret:
- cei care participa prima data :40 Euro
- participare pentru consolidare : 20 Euro Seminar Bucuresti


3. Partea a II-a a Nivelului I, taolu-ul de 74 de Forme Lao Jia Yilu
Perioada: 23-25 octombrie
Locatie: Bucuresti, Sala de Arte Martiale din incinta Bazinului Olimpic Lia Manoliu
Program:
- Vineri 23 octombrie: 9-12 si 14 - 17
- Sambata 24 octombrie: 9-12 si 14-17
- Duminica 25 octombrie: 9-12 si 14-17
Pret: 65 Euro

Observatie: In cele 3 zile de seminar se va preda cat de mult posibil din continutul taolu-ului de 74 de forme - Lao Jia Yilu. Datorita timpului destul de scurt insa, probabil ca se va preda ceva mai mult de jumatate din taolu, urmand ca intr-un seminar urmator sa se finalizeze predarea acestui taolu. In situatia in care cursantii pot asimila intr-un ritm rapid, este posibil de asemenea sa se predea si intreg taolu-ul.

4. Seminar Initiere Cluj (Nivel I Qigong, Chan Si Gong, SHI SAN SHI)
Perioada: 30 octombrie – 1 noiembrie
Pret:
- cei care participa prima data :40 Euro
- participare pentru consolidare : 20 Euro

In afara seminariilor exista posibilitatea de a primi lectii private din partea maestrului Florin Szondi. Persoanele interesate sunt rugate sa isi exprime intentia in avans si sa anunte ce anume ar dori sa studieze in cadrul orelor private.
Costul claselor private este de 35 Euro/persoana/lectie (lectia dureaza aproximativ 1 ora) La o lectie pot participa maxim 2 persoane.
Exista de asemenea posibilitatea de a se organiza lectii suplimentare in afara seminariilor, la care sa participe mai multe persoane interesate, si in cadrul carora toti participantii vor studia o anumita tema aleasa inainte. Pentru aceasta de asemenea va rog sa va anuntati intentiile din timp si de asemenea temele pe care doriti sa le studiati, deoarece spre deosebire de orele private va trebui sa ne punem de acord asupra temelor abordate. Eu ma gandesc la cateva potentiale subiecte de interes:
- explicarea aplicatiilor martiale ale formelor din taolu-uri
- forme de baza de exersare cu partener
- forme de baza de Fa Jing
Pretul acestor lectii suplimentare inca nu este stabilit, il voi comunica imediat ce il primesc.
In cadrul seminariilor veti putea achizitiona:
- yifu-uri (costume traditionale chinezesti) din matase pentru practica.
- incaltaminte pentru practica,
- materiale video – cel mai probabil continutul nivelului I al programei stilului Chen sub forma a 2 DVD-uri
- arme – sabii pentru Taiji
Avand in vedere ca maestrul va aduce aceste materiale din SUA, va rog sa va exprimati in cazul in care doriti sa achizitionati anumite articole de acest gen, specificand de anume, cate bucati, (eventual culoarea, marimea). Persoanele care si-au exprimat intentia in acest sens pentru seminariile anulate din iulie sunt rugate sa reconfirme.


Va doresc numai bine.

Cu prietenie,
Emil Moldovan

Un comentariu:

  1. Draga Emil, am accesat link-ul marelui maestru ZHU TIANCAI... Trebuie sa vezi unde te duce...

    RăspundețiȘtergere