miercuri, 22 februarie 2012

BULETIN DE ANALIZA PRIVIND VITAMINELE

Aspectul testat Valori normale
Vitamina A 0,346 - 0,401
Vitamina B1 2,124 - 4,192
Vitamina B2 1,549 - 2,213
Vitamina B3 14.477 - 21.348
Vitamina B6 0,824 - 1,942
Vitamina B12 6,428 - 21,396
Vitamina C 4,543 - 5,023
Vitamina D3 5,327 - 7,109
Vitamina E 4,826 - 6,013
Vitamina K 0,717 - 1,486

Descrierea Parametrilor
Vitamina A:
Vitamina A este legata de crestere si reproducere, si este un element indispensabil celulor epiteliale. Lipsa de vitamina A va determina keratoza cortexului, piele aspra, vedere slaba pe intuneric si senzatia de ochi uscat.
Vitamina B1:
Vitamina B1 este responsabila de metabolismului glucidic. Lipsa de vitamina B1 va intrerupe metabolizarea substantei si aceasta se va acumula in tesuturi ducând la otravire, athlete's foot- micoza a labei piciorului, picioare amortite, edem si slabirea functiilor musculare, ale pielii sau inimii.
Vitamina B2:
Vitamina B2 este responsabila de metabolismul grasimilor si proteinelor si in detoxifierea ficatului. Lipsa de vitamina B2 va provoca tulburari de crestere, tulburari ale pielii si tulburari digestive.
Vitamina B3:
Vitamina B3 este, de asemenea, cunoscuta sub numele de acid nicotinic sau nicotinamida. Acesta poate fi dizolvat in apa si este folosita pentru sinteza triptofanului in corpul uman si este o substanta esentiala pentru sinteza hormonilor. Vitamina B3 poate promova circulatia sângelui, scaderea tensiunii arteriale, scaderea colesterolului si a trigliceridelor, reduce tulburarile gastro-intestinale si atenueaza simptomele sindromului Meniere si asa mai departe. Vitamina B3 are efecte asupra dermatitei seboreice si a eczemelor, a functiilor pentru albirea si activarea celulelor pielii. Vitamina B3 exista in ficatul animalelor, rinichi, carne alba, oua, germeni de grâu, produse din grâu integral, alune, smochine etc.
Vitamina B6:
Vitamina B6 este legata de metabolismul aminoacizilor. Aceasta poate duce la disparitia iritabilitatii neurologice si are un anumit rol in formarea substantelor sistemului imunitar si de prevenire a aterosclerozei. Lipsa de vitamina B6 va determina anemie, degeraturi si alte afectiuni ale pielii. În plus, poate inhiba convertirea triptofanului la acid xanturenic, fiind daunator pancreasului, protejând astfel pancreasul.
Vitamina B12:
Vitamina B12 are functia de stimulare a functiei hematopoietice a maduvei osoase.
Vitamina C (acid ascorbic):
Vitamina C se prezinta sub forma de cristale incolore, poate fi dizolvata in apa si alcool, si poate fi usor distrusa. Principalele sale functii: aceasta sporeste imunitatea organismului si protejeaza capilarele, previne scorbutul si favorizeaza vindecarea ranilor. Vitamina C sporeste gradul de utilizare a fierului, procesul sau chimic si biologic este faptul ca acesta reduce fierul feric din alimente la fier feros pentru a promova absorbtia fierului si stocarea lui in feritina in ficat si oase. Practica arata ca suplimentarea de fier precum si adaugarea de vitamina C poate creste rata de absorbtie a fierului cu 22%, se ajunge practic la rata de absorbtie normala a hemoglobinei.
Vitamina D3:
Functia principala este de a promova absorbtia intestinala a calciului, favorizeaza depunerea fosfatului de calciu si previne rahitismul.
Vitamina E:
Functia sa de baza este de a proteja integritatea structurii interne a celulelor, inhiba oxidarea lipidelor in celulele si in membranele celulare si protejeaza celulele împotriva daunelor radicalilor liberi. Ea are, de asemenea, functii de antioxidare, antiîmbatrânire si de înfrumusetare.
Vitamina K:
Vitamina K este o vitamina importanta pentru coagularea sângelui si cresterea oaselor. Vitamina K este substanta esentiala in sinteza a patru tipuri de proteine de coagulare (protrombina, factor VII, factor antihemofilic si factorul Stuart) la nivelul ficatului. Desi organismul uman are putina vitamina K, aceasta poate mentine functionarea normala a coagularii sângelui, reducerea sângerărilor abundente in perioada fiziologica, si previne hemoragiile interne si hemoroizii. Persoana cu sângerari nazale frecvente ar trebui sa ia mai multa vitamina K din alimente naturale.