joi, 1 martie 2007

TRAUMATISMELE CRANIO-CEREBRALE

Prezentare carte

TRAUMATISMELE CRANIO-CEREBRALE.
IMPLICAŢII MEDICO-LEGALE, LEGISLATIVE ŞI ETICE


Autori: Conf.dr. Cristian Stan, Dr. Beatrice Ioan
Editura CONPHYS
Bucuresti, 2006
270 de pag. A5,


Consultanti ştiinţifici:
Prof.univ.dr. Vladimir Beliş
Prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae


Lucrarea TRAUMATISMELE CRANIO-CEREBRALE. IMPLICAŢII MEDICO-LEGALE, LEGISLATIVE ŞI ETICE abordează de o manieră sintetică cele mai noi concepte privind acest important subiect al traumatologiei medico-legale, pe baza unei largi şi moderne bibliografii de specialitate dar şi în baza experienţei proprii a autorilor.
Lucrarea începe cu descrierea morfopatologică a leziunilor scalpului, craniului, meningelui şi creierului, continuând cu discuţia atât de importantă pentru practica medico-legală a ecanismului de producere a fiecăreia dinztre principalele leziuni traumatice de la nivel cranio-cerebral şi terminând cu enumerarea şi descrierea sechelelor neuropsihice ale acestora.
Traumatismul cranio-cerebral, prin frecvenţă, gravitate şi sechele reprezintă poate cel mai important capitol al traumatologiei medico-legale, datorită implicaţiilor sale de ordin medical, social, bioetic şi juridic, făcând subiectul a numeroase publicaţii de specialitate.
Autorii fac o incursiune în dreptul penal şi civil, cu care medicina legală clinică vine în contact în numeroase speţe privind lovirea şi vătămarea integrităţii corporale şi a sănătăţii precum şi în cel al discernamântului.
Lucrarea domniilor sale constituie o resursă de informaţie modernă într-unul din cele mai importante domenii ale patologiei medico-legale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu